Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

16/2/2012: Παπαδημητρίου...

Ήρθε η ώρα που ακούμε και Μπάμπη στην εκπομπή!

Αναρχοσυμμοριτοκομμουνισταί:
https://rapidshare.com/files/1199153559/Ellhnofreneia_-_2012-02-16.mp3
http://www.mediafire.com/?6b7v818x9q29aa6

Ο Ελληνικός Λαόνος:
https://rapidshare.com/files/3133402760/Ellhnofreneia_-_2012-02-16_-_Laonos.mp3
http://www.mediafire.com/?ga1f8gsqk65cpf7


Καααααααααλή σας ακρόαση και κααααααααααλή σας διασκέδαση :)
Ευλόγησον.

Υ.γ. Αύριο οι εκπομπές θα ανέβουν μάλλον αργούτσικα.
Υ.γ.2 Από τότε που η Ε πήγε στον real, υπάρχει πλέον σε στερεοφωνική μορφή. Μαθημένος όμως από το ΣΚΑΙ, τη γράφω ακόμα μονοφωνικά. Θα ήθελα λοιπόν να μου πείτε τη γνώμη σας για το εάν θέλετε να αλλάξω η όχι. Προφανώς η μόνη επίπτωση θα είναι το μέγεθος των αρχείων που σχεδόν θα διπλασιαστεί.

9 σχόλια:

  1. Εγώ επειδή κρατάω αρχείο των εκπομπών, προτιμώ προφανώς το μέγεθος να είναι μικρότερο. Και όσο αφορά την ποιότητα του ήχου, ντάξει, δεν ακούμε την καμεράτα. Τον Αποστόλη να ξεσκίζει τους ανυποψίαστους ακούμε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Oxi min to allakseis!

    Kai ego kratao arxeio kai den me boleuei..

    Kai ektos autou einai anousio giati den akoume mousiki stin ekpompi opote den uparxei logos gia na anebei to bitrate...mono xoro tha pianoun..

    Euxaristo poli gia tin douleia sou olo auton ton kairo file...
    Epidi den me boleuei na akouo LIVE tin ekpokmpi me boithises na tin akouo kathimerina apo ta upload sou...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κι εμένα δε με βολεύει να την ακούω live και την κατεβάζω από εδώ καθημερινα. Keep it up λοιπόν! Όσο για το bitrate, εγώ θα ψήφιζα να ανεβάζεις αυτό με την καλύτερη ποιότητα. Προσωπικά, δεν κρατάω αρχείο, τα ακούω και μετά τα σβήνω, οπότε τα 20MB επιπλέον δε θα με ενοχλούσαν. Ενώ η καλύτερη ποιότητα θα με βόλευε γιατί καμιά φορά τα βάζω να παίξουν στο μεγάφωνο του κινητού ενόσω οδηγώ και θα ήθελα να ακούγεται λίγο καλύτερα. Ό,τι πουν κι οι υπόλοιποι όμως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καταρχήν ενα μεγάλο ευχαριστώ για την καθημερινή δουλειά που κάνεις, μας βολεύει απίστευτα! Όσο για την πχιότητα δεν θα είχε ιδιαίτερη σημασία να ανεβάσεις το μέγεθος του αρχείου, δεν χάνουμε κάτι πιστεύω αφού η εκπομπή είναι κυρίως λόγια χωρίς πολύ μουσική. Ας μείνει ως έχει... είναι μια χαρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και εγώ προτιμώ τα αρχεία όπως είναι μέχρι τώρα. Πρώτον, διότι και εγώ κρατάω αρχείο και όπως λες και εσύ με τέτοιες τιμές που έχουν οι σκληροί δεν είμαστε για μεγάλα αρχεία, η ποιότητα είναι σχετικά ικανοποιητική και για το λόγο ότι συνήθως ακούω την εκπομπή στην δουλειά με mp3 χρησιμοποιώντας το ένα ακουστικό (ωσάν ασφαλίτης δηλαδής...) οπότε θα έλεγα ότι το μονοφωνικό μάλλον με βολεύει.
    Μια μικρή προσωπική επισήμανση, όχι τόσο σημαντική, είναι πως θα προτιμούσα η ονομασία των αρχείων να είναι πρώτα με την ημερομηνία και μετά με το Ellhnofreneia (δηλ, πχ: "2012-02-17 Ellhnofreneia") γιατί έτσι είναι πιο βολικό όταν χρησιμοποιείς mp3, που συνήθως δεν προσφέρει τόσο χώρο στην οθόνη για να προβάλλει ολόκληρο τον τίτλο του αρχείου, να ξεχωρίζεις ευκολότερα ποια εκπομπή έχεις.
    Τις ευχαριστίες για την δουλειά σας τις έχω δηλώσει πολλές φορές, ωστόσο για κάτι σαν αυτό ποτέ δεν υπάρχει αρκετά οπότε ένα μεγάλο ευχαριστώ και πάλι και παρότι υπάρχει πια και το official για το κατέβασμα της εκπομπής συνεχίζω να σας προτιμώ σταθερά! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Tertuliano Máximo Afonso στο official δεν υπάρχει επιλογή για κατέβασμα της εκπομπής. Μόνο να την ακούσεις μπορείς.

    Εγώ πάλι θα ψήφιζα υπέρ της καλύτερης ποιότητας, ποτέ δεν βλάπτει μεγαλύτερο bitrate. Μπορεί να πιάνει λίγο χώρο παραπάνω αλλά τα αρχεία αποκτούν μια διαχρονικότητα και μια αξία που δε χάνεται με τον χρόνο. Τώρα μπορεί να μη σας φαίνεται σημαντικό, αλλά με την πάροδο των καιρών και την καλυτέρευση των συσκευών ήχου τα κακής ποιότητας αρχεία θα είναι άχρηστα. Οπότε εσείς που κρατάτε αρχείο μη σκέφτεστε κοντοπρόθεσμα γιατί θα το μετανιώσετε. Όπως και να'χει δε θα χαλάσουμε τις καρδιές μας γι'αυτό. Ας μιλήσει η πλειοψηφία!(αυτή που έβγαλε και το πασοκ):P

    Συμφωνώ πάντως να μπαίνει πρώτα η ημερομηνία και μετά ο τίτλος, και μάλιστα πρώτα η μέρα πχ 17-22-2012 για να μπορεί να τα ταξινομεί με τη σωστή σειρά το mp3! Και τις μονές ημερομηνίες, πχ πρώτη του μήνα, να τις γράφεις με 0 μπροστά δηλαδή 01-02-2012. Αυτά ελπίζω να μη σε ζάλισα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 17-02-2012 εννοούσα όχι 17-22-2012...

      Διαγραφή
    2. Ναι, το ξέρω πως δεν υπάρχει επιλογή για να κατεβάσεις τις εκπομπές. Αν έχεις ένα απλό, δωρεάν πρόγραμμα (όπως π.χ. το real player) μπορείς άνετα να τις κατεβάσεις. Όπως γινόταν και site του σκάι.

      Για το μέγεθος ψηφίζω και εγώ ό,τι αποφασίσει ο ...σοφός λαός! :P

      Στο θέμα όμως της ημερομηνίας, για λόγους αρχειοθέτησης, οπωσδήποτε πρέπει να γράφεται ανάποδα από το πως την γράφεις εσύ. Δηλαδή 2012-02-17. Αλλιώς μετά από μερικές ημερομηνίες με διαφορετικό μήνα αλλά και χρόνο θα επικρατεί το χάος! :)

      Διαγραφή
  7. Ξέρω οτι γίνεται με μεγάλη καθυστέρηση αλλά:
    Ελένη-Archive:
    Η συμβολή σου πάντα πολύτιμη και οι επιθυμίες σου διαταγές μου!

    BILLYDELUXE:
    Το Αφεντικό μου να είσαι σίγουρος οτι εκτιμάει τις ευχαριστίες που του στέλνεις και μην ανησυχείς, εδώ είμαι για να σας υπηρετώ!

    phantom:
    Το bitrate είναι variable με κορυφή τα 192. Πραγματικά δεν χρειάζεται παραπάνω. Και constant 320 να το βάλω, δυστυχώς από το μεγάφωνο του κινητού δεν πρόκειται να δεις διαφορά. Σκέψου μόνο οτι -τεχνικά μιλώντας- το εύρος συχνοτήτων ενός μεγαφώνου τηλεφωνικής συσκευής, είναι πολύ κάτω από τα 82kbps οπότε καταλαβαίνεις :(

    dourios-ixos:
    Το Αφεντικό μου χαίρεται ιδιαιτέρως για τις ευχαριστίες που του στέλνεις και σε διαβεβαιώνει -ως παλιό μας φίλο- οτι θα συνεχίσω να δουλεύω ασταμάτητα για πολύ κάτω του μνημονιακού βασικού. Από εκεί και πέρα όμως, δυστυχώς είμαι υποχρεωμένος να κάνω αυτό που ζητάει η πλειοψηφία...

    Tertuliano Máximo Afonso:
    Η προτίμησή σου και οι ευχαριστίες σου, είναι οτι θέλει να ακούσει το Αφεντικό μου για να μου μειώσει ακόμα περισσότερο τα μνημονιακά σουσαμάκια μου και να αυξήσει τις ώρες εργασίας μου. Εγώ απλά να σου πω οτι είναι βάλσαμο για εμένα να σας βλέπω να μας προτιμάτε.

    Όμως, όπως έχω ξαναπει, πέρα από το θέμα οτι οι official σελίδες δεν δίνουν τη δυνατότητα κατεβάσματος (αν και υπάρχουν plugins για τον firefox που μπορούν να σας βοηθήσουν), επειδή ακριβώς έχουν πρόβλημα μεγέθους (και από άποψης bandwidth αλλά και από την άποψη της αποθήκευσης), οι εκπομπές έρχονται σε 96kbps stereo το οποίο όπως καταλαβαίνεις έχει πολύ αισθητή ακουστική διαφορά, ειδικά όταν ακούς με ακουστικά ή σε κανένα καλύτερο ζευγάρι ηχεία.
    Τώρα, ο λόγος που είχε χρησιμοποιηθεί αυτή η φόρμα ονοματοδοσίας, είναι γιατί στους υπολογιστές βόλευε καλύτερα να είναι μαζεμένες αλφαβητικά οι εκπομπές, ειδικά όταν ανέβαζα και τους άλλους (Βουλαρίνο, Γκίζα) και όχι κατά ημέρα. Το ξέρω το πρόβλημα για τα mp3 γιατί κι'εγώ το έχω αλλά υποθέτω θα πρέπει να ακολουθήσουμε την πεπατημένη του Alexis(αμάν, πάλι κακές κουβέντες λέω στο blog και βλέπω και άλλη στέρηση μισθού να έρχεται...) και να κάνουμε κι'εμείς ένα δημοψήφισμα και γι'αυτό...

    Μητσοτάκη:
    Για την ονοματοδοσία, σου απάντησε πολύ σωστά ο Tertuliano Máximo Afonso. Αν βάλω πρώτα το 17, τότε ότι αρχεία έχεις που αρχίζουν από 1, θα μπερδευτούν μαζί με τις εκπομπές και θα γίνει το απίστευτο χάος. Αν τυχόν αλλάζαμε την ονοματοδοσία, θα πήγαινε σε 2012-02-17 - Ellhnofreneia.mp3

    Θα το θέσουμε λοιπόν και αυτό σε ένα δημοψήφισμα.
    Alexis, δείξε μας το δρόμο!!!
    (και τώρα τρέχουμε γιατί έτσι και με πιάσει το Αφεντικό μου, θα εύχομαι να είναι σκουριασμένο το κονσερβοκούτι για να πεθάνω γρήγορα....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ο σχολιασμός είναι ελεύθερος ότι άποψη και να έχετε.
Όσοι αφήνουν σχόλια σε δημοσιεύσεις παλαιότερες των 15 ημερών να γνωρίζουν οτι υπάρχει προέλεγχος για την αποφυγή spam.