Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Ο ιδανικός εργαζόμενος...

Αποκλειστικό! : Τι θα περιλαμβάνουν τα επόμενα μέτρα της κυβέρνησης μας εάν ανακαλύψουν το μυστικό....



Δεν τρώει και δεν πίνει…επί εβδομήντα χρόνια!
Ινδός Γιόγκι αφήνει άναυδο τον επιστημονικό κόσμο.




Το όνομά του Πραχλάντ Τζάνι: πρόκειται για έναν 83χρονο γιόγκι από την Ινδία, ο οποίος έχει αφήσει άναυδους τους παρατηρητές του (στρατιωτικούς γιατρούς) καθώς, εδώ και δύο εβδομάδες παρατήρησης, δεν έχει καταναλώσει τροφή και δεν έχει πιει νερό…μία πρακτική την οποία ισχυρίζεται πως ακολουθεί εδώ και εβδομήντα χρόνια!

Τον Τζάνι παρακολουθούν τριάντα γιατροί, κατά τους οποίους ο 83χρονος δεν έχει φάει ή πιει τίποτα και δεν έχει πάει ποτέ στην τουαλέτα.

«Δεν έχουμε ιδέα πώς επιβιώνει» είπε ο νευρολόγος Σουντίρ Σαχ, μετά το τέλος του πειράματος. «Αυτό το φαινόμενο είναι ένα μυστήριο».

Ο γενειοφόρος γιόγκι ήταν πρακτικά έγκλειστος σε ένα νοσοκομείο στην πόλη του Αχμενταμπάντ, όπου ο ινδικός Οργανισμός Αμυντικής Έρευνας και Ανάπτυξης (DRDO) διεξήγε το πείραμα.

Ο εν λόγω Οργανισμός ευελπιστεί ότι τα συμπεράσματα της μελέτης θα οδηγήσουν σε συγκλονιστικές ανακαλύψεις οι οποίες θα αλλάξουν τα δεδομένα σε τομείς όπως η διαβίωση στρατιωτών ή αστροναυτών.

«Η μόνη επαφή του Τζάνι με υγρά ήταν μέσω μπάνιου ή…γαργάρας, κατά την περίοδο παρατήρησης» είπε ο κ. Ιλαβαζαχαγκάν, διευθυντής του Ινδικού Ινστιτούτου Φυσιολογίας και Επιστημών.

Ο 83χρονος έχει επιστρέψει στο χωριό του στη βόρεια Γκουχαράτ, όπου συνεχίζει την ρουτίνα του, η οποία περιλαμβάνει γιόγκα και διαλογισμό. Ο ίδιος λέει ότι σε νεαρή ηλικία είχε λάβει την ευλογία μιας θεάς.

Οι θεωρίες σχετικά με το πρωτοφανές φαινόμενο ποικίλλουν. Μία εξ αυτών είναι ότι ο Τζάνι τραβά την απαιτούμενη ενέργεια από το φως του ήλιου.

«Εφόσον δεν αντλεί ενέργεια από το φαγητό και το νερό, θα το κάνει από αλλού, ίσως από τον ήλιο…σαν γιατροί δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια μας σε πιθανά ενδεχόμενα, ένα εκ των οποίων είναι και η ύπαρξη άλλων πηγών ενέργειας από τις θερμίδες» λέει ο Σαχ.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AFP


Υ.Γ Σήμερα δεν είχε εκπομπή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός είναι ελεύθερος ότι άποψη και να έχετε.
Όσοι αφήνουν σχόλια σε δημοσιεύσεις παλαιότερες των 15 ημερών να γνωρίζουν οτι υπάρχει προέλεγχος για την αποφυγή spam.