Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

1/10/2009: Καλό μήνα!

...ας ξεκινήσω έτσι, μετά το "εγκεφαλικό" μου, όπως το περιέγραψε το Αφεντικό μου και είμαι υποχρεωμένος να δεχτώ την Γραμμή του (μα επιτέλους, τι πρέπει να γράψω για να απολυθώ αφού δεν έχω καν το δικαίωμα της παραίτησης???). Σήμερα λοιπόν, στο 11-12, ήταν ο Κουφόπουλος με τον Πιτσιρίκο και την Miss Eurovision, Dafne Bokota όπου -όπως ήταν φυσικό-, αντί να μιλάνε για τη χώρα και το πρόγραμμα του πασοκ, το ρίξανε στις γιουροβιζιονικές κουβεντούλες. Στο 12-1, ήταν ο Αρούλης μας που φιλοξενούσε τηλεφωνικά διάφορους. Άρη, η προβοκάτσια είναι τρόπος ζωής ;)

Και φυσικά στη μια, είχαμε τον ύμνο της (πρώην) Σοβιετικής Ένωσης και τον Νίκο Μπογιόπουλο, ο οποίος για μια ακόμη φορά κατάφερε να ακουστεί λιγότερο ξύλινος από τον Καλαμούκωφ (ε-ε-έρχεται!). Με εξαίρεση βέβαια τα τελευταία χλιμιντρίσματα :P

Καφενείον 1ο:
http://rapidshare.com/files/287383032/Kafeneio_-_2009-10-01_pt1.mp3

Καφενείον 2ο:
http://rapidshare.com/files/287397758/Kafeneio_-_2009-10-01_pt2.mp3

Προπαγάνδα ΚΚΕ:
http://rapidshare.com/files/287413153/Ellhnofreneia_-_2009-10-01.mp3
http://ifile.it/5iupm01

Λαόνο είχε μόνο στο τελευταίο μέρος ένα τρίλεπτο οπότε δεν το έκοψα...

Ευλόγησον.

4 σχόλια:

  1. Ηταν μια άκρως χιουμοριστική εκπομπή οπου ο καλεσμένος της Ελληνοφρένειας με εμπειρία εφάμιλλη των παλιών κονφερασιέ μας διηγήθηκε με ύφος και στυλ ( :"το κόκκινο του αίματος, το αστέρι στην σημαία" κτλ) τα καλύτερα ανέκδοτα που το έμαθε στο κομματικό φροντιστήριο.

    "Κοίταξε Αρχίδαμε, όταν μιλάμε για Στάλιν, μιλάμε για Σοβιετική Ένωση..."

    "Μιλάμε για την χώρα που νίκησε τον Χίτλερ (σ.σ.ντως)...", αφού πρώτα συμμάχησε μαζί του.

    "...ο στρατάρχης Στάλιν..."

    και κυρίως:

    "Όταν μιλάμε για ΚΚΕ, μιλάμε για τον Άρη τον Βελουχιώτη..."

    Αυτό το τελευταίο θα μπορούσε να είναι ανέκδοτο αν το εν λόγω ιστορικό πρόσωπο δεν είχε αυτοκτονήσει και αποκεφαλιστεί από παρακρατικούς μία μέρα πριν την ανακοίνωση της διαγραφής του (από το ΚΚΕ) και λίγες μέρες μετά την δημόσια αποδοκιμασία του από την εφημερίδα στην οποία αρθρογραφεί ο κ. Μπογιόπουλος.

    Ειναι τουλάχιστον τυμβωρυχία να ξεσηκώνεις έναν άνθρωπο από τον "τάφο του" (τα εισαγωγικά μπαίνουν γιατι ο Άρης δεν έχει τάφο), να επικαλείσαι την διαδρομή του και τους αγώνες του όταν τω καιρώ εκείνω τον έχεις καταγγείλει για όργανο της αντίδρασης (Ριζοσπάστης, 11 Ιουνίου 1945- την σελίδα φαντάζομαι μπορεί να την βρει μόνος του ο κ. Μπογιόπουλος. Πρόσβαση έχει.) και τον αφήνεις με χαρά στα χέρια των παρακρατικών ομάδων.

    Δεν γίνεται λοιπόν να κριτικάρω το ΚΚΕ εν έτει 2009 και παραμονές εκλογών για τα λάθη του 1945. Μία τέτοια κριτική ανήκει στο χειρότερο είδος της προβοκάτσιας του Καρατζαφύρερ ο οποίος ξεθάβει επιλεγμένα (μη) ιστορικά ζητήματα για να αποδείξει τον φασιστοειδή του συλλογισμό. Το ΚΚΕ έχει κάνει λάθη γιατί έχει αγωνιστεί (μόνο όποιος δεν αγωνίζεται είναι αλάνθαστος) και δεν θεωρώ σωστό να γυρίζω πίσω το ρολόι στον Ιούνιο του 45 μόνο και μόνο για του "την πω". Η συζήτηση για την συμφωνία της Βαρκιζα είναι σκέτη προβοκάτσια μπροστά στα προβλήματα που έχει ο κόσμος.

    Όμως οπως λοιπόν δεν γίνεται εν όψει εκλογών να ασκώ σύγχρονη πολιτική κριτική στο ΚΚΕ για τα εγκληματικά ιστορικά λάθη του παρελθόντος, έτσι δεν γίνεται το ΚΚΕ να ξεσηκώνει τους διεγραμμένους νεκρούς για να οικειοποιηθεί τα αγωνιστικά τους παράσημα.

    Αυτά δεν είναι απλώς επικοινωνιακοί εξυπνακισμοί κ. Μπογιόπουλε. Είναι θράσος προς την Ιστορία.

    Υγ Φαντάζομαι πως αν ήταν 3-4 ακόμα μέλη του team της Ελληνοφρένειας στο στούντιο, η εκπομπή θα θύμιζε την χθεσινή διακαναλική συνέντευξη του Καραμανλή σε πολίτες/μέλη του κόμματος. Από μας για μας. Ο Ευθυμίου παίρνει συνέντευξη από τον Βενιζέλο. Ο Ρουσόπουλος από τον Προκόπη και πάει λέγοντας.

    Οι ερωτήσεις του δημοσιογράφου-παρουσιαστή αποστόμωσαν τον Μπογιόπουλο. Τον πέταξαν στα σκοινιά. Επιπλέον επειδή η μαχητικότητα άγγιξε τα ποσοστά του δικομματισμού , κάθε φορά που απαντούσε ο Μπογιόπουλος με το κομματικό ποίημα του, ο δημοσιογράφος-παρουσιαστής καλυμμένος (αλίμονο) απόλυτα απαντούσε "Ε, ναι είναι μια απάντηση και αυτό". Ενώ αν είχε τον Κουβέλη απέναντι του όλο και κάτι πιο έξυπνο θα έβρισκε να πει.

    Μάλιστα δε επειδή ο μεστός λόγος του υποψηφίου βουλευτού κάλυψε όλα τα θέματα της επικαιρότητας (τοπικά, εθνικά, παγκόσμια) ο δημοσιογράφος-παρουσιαστής αναστενάζοντας είπε στο τέλος "Έχουμε ένα λεπτό ακόμα, τί αλλο να πούμε;εεεε;;;;". Τότε πιάνει το μήνυμα ο υποψήφιος βουλευτής (μιλήσανε τα μάτια;) και εκμεταλλεύεται τον χρόνο που του δίνεται για ένα ακόμα λογύδριο άνευ ερωτήσεων. Ένα λογύδριο (που σαν τα προηγούμενα με τις κόκκινες σημαίες και του χιλιάδες νεκρούς στο ανατολικό μέτωπο-αλήθεια όντως) σε έκανε αυθορμήτως να σηκώνεσαι από την ταπεινή σου θέση εργασίας και με κενό βλέμμα να κοιτάς προς την Μόσχα. Η ανατριχίλα απαραίτητη, οι θούριοι και οι πόνοι από την συγκίνηση στις αρθρώσεις προαιρετικοί.

    Μιλάμε για μαχώμενη δημοσιογραφία. Όχι παίξε γέλασε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μεχρι την πρωτη παραγραφο που αντεξα να διαβασω εχω να επισημανω οτι ο Μπογιοπουλος δεν ειναι μελος του κομματος οποτε δεν εχει περασει και απο κομματικα φροντιστηρια,για το υπολοιπο παραληρημα βαριεμε και παω στη δουλεια,αν αντεχει κανενας να ασχοληθει με το αναμασημα των καλυτερων προβοκατιων απο το 50 και μετα ας το κανει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ανώνυμος

    Δεν διάβασες μόνο την πρώτη παράγραφο. Αφου αναφέρεσαι στις "καλύτερες προβοκάτσιες από το 50 και μετά" σημαίνει πως διάβασες παρακάτω. Δεν κάνει να λέμε ψέμματα: η μη-συντρόφισσα Λιάνα (πολιτικός της χρονιάς σύμφωνα με το περιοδικό νέμεσις), ειδική σε θέματα χριστιανικής θρησκείας, θα σου πει πως το ψέμα είναι αμαρτία.

    Από την άλλη όμως καταλαβαίνω πως πρέπει να πας στην δουλειά. Τόσες δουλειές έχει πάρει από την κυβέρνηση της ΝΔ η Τυποεκδοτική και χρειάζονται χέρια και υπερωρίες. Αλίμονο. Φόρτος εργασίας...Καταλαβαίνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να πρέπει να πάρει θέση ένας ντεφεγκόχος σαν κι'εμένα, όταν σχολιάζει ανώτερός του στο blog του Αφεντικού του. Ομολογουμένως πάντως, ο Μπογιόπουλος το έχασε τελείως στο τέλος και ο Καλαμούκωφ του χάιδευε τα αφτάκια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ο σχολιασμός είναι ελεύθερος ότι άποψη και να έχετε.
Όσοι αφήνουν σχόλια σε δημοσιεύσεις παλαιότερες των 15 ημερών να γνωρίζουν οτι υπάρχει προέλεγχος για την αποφυγή spam.