Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008

2/12/2008: Δεν ήταν μόνος!

Φυσικά ο Καραμανλής δεν ήταν μόνος... Είχε και παρέα. Τον Εφραιμ.... Σήμερα η εκπομπή έχει (και πάλι) παρέα την Γκίζα ;)

http://rapidshare.com/files/169503679/Gkiza_-_2008-12-02.mp3


http://rapidshare.com/files/169504992/Ellhnofreneia_-_2008-12-02.mp3
http://ifile.it/2fvk3yz

Καλή ακρόαση :)

9 σχόλια:

  1. kalispera se olous.ektos apo to na katevazoume mporoume na anevasoume kiolas?
    exw mpural,gounara,presbi.an mporoume pws to kanoume?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου Μελετη,
    μπορεις να γραψεις εδω τα λινκς και να τα μεταφερουμε σε ποστ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είμαι από τη Θεσσαλονίκη, ακούω την εκπομπή κάθε μέρα από τούτο το blog και δεν μπορώ να πάρω τηλέφωνο στην εκπομπή.

    Πρέπει όμως να σημειώσω κάτι στην εκπομπή της Τρίτης. Αναφέρθηκε από τηλεφώνημα ότι οι βουλευτές του ΚΚΕ ψήφισαν την αύξηση του βουλευτικού μισθού. Ο (κατά τ' άλλα κορυφαίος) Αποστόλης είπε την ατάκα του αλλά μάλλον δεν γνώριζε ότι το ΚΚΕ δεν είχε ψηφίσει την εν λόγω αύξηση, καθώς σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι δεν μπορεί να ψηφίσει κάτι τέτοιο την ώρα που το λαϊκό εισόδημα δεχεται τέτοια επίθεση.

    Ισχύει βεβαίως για τους βουλευτές του ΚΚΕ ότι δεν παίρνουν οι ίδιοι τον μισθό, η βουλευτική αποζημίωση ενισχύει το Κόμμα και οι ίδιοι πληρώνονται με τον κατώτατο μισθό, ήτοι 700 ευρώ περίπου.

    Για του λόγου το αληθές η ανακοίνωση εδώ:

    Από το Ριζοσπάστη 13/11/2008: "Στην ίδια λογική, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Αχιλλέας Κανταρτζής σημείωσε ότι το συγκεκριμένο άρθρο «δεν μπορούμε να το ψηφίσουμε, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες που τα βάρη της κρίσης φορτώνονται μονόπλευρα στους εργαζόμενους, σε συνθήκες που η ανεργία παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις, σε συνθήκες που η λιτότητα και η ακρίβεια ροκανίζουν τα λαϊκά εισοδήματα. Και όλοι μας γνωρίζουμε τη δικαιολογημένη ευαισθησία και αγανάκτηση που υπάρχει στην κοινή γνώμη. Δε λαϊκίζουμε. Βεβαίως, δεν ισχυριστήκαμε και δεν ισχυριζόμαστε ποτέ ότι μ' αυτή την αύξηση θα μπορούσαν να λυθούν όλα τα ζητήματα». Συνέχισε, επισημαίνοντας πως «δεν μπορούμε να μετράμε με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Τι θα πούμε πραγματικά στον εργάτη, στον εργαζόμενο που ζει με το κατώτερο μεροκάματο των 30 ευρώ, όπως προβλέπει η συλλογική σύμβαση εργασίας που υπέγραψε η ΓΣΕΕ με τους εργοδότες και την επικρότησαν τα δύο μεγάλα κόμματα;»."

    Αν κάποιος δει το ποστ μου και μιλάει με τον Αποστόλη ή τον Θύμιο και ενδιαφέρεται παρακαλώ να το μεταφέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απ' ότι βλέπω στο προφίλ σου φίλε Λαϊκέ Επίτροπε σπουδάζεις στη Θεσσαλονίκη και όχι σε ιδιωτικό στην Αμερική. Μήπως αυτό σε κάνει κακό κομμουνιστή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ελπίχω προφανώς να γνωρίζεις την αλήθεια για την κόρη της Παπαρήγα και να είναι απλά ένα αστειάκι.

    Αν όχι σε παραπέμπω στο Ριζοσπάστη στις 16/01/2007

    Δηλώσεις της Α.Παπαρήγα:

    " [...]
    Και με την ευκαιρία, επειδή είπα για το Deree. Χτες έγραψε η "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" ότι έχω στείλει την κόρη μου στο Deree. Οντως, έτσι είναι. Ενα παιδί αν δεν μπορεί ή δε θέλει να πάει στο Πανεπιστήμιο, δεν έχει διέξοδο στην Ελλάδα, τι θα κάνει μετά το Λύκειο. Κάπου πρέπει να πάει.

    Το ζήτημα όμως ποιο είναι; Ποια είναι η στάση του ΚΚΕ απέναντι στο Deree; Απορριπτική στην ισοτίμηση. Ο κάθε γονιός στέλνει το παιδί του όπου μπορεί. Το στέλνει και έξω και στερείται. Αλλά ποια πρέπει να είναι η πολιτική στάση της λαϊκής οικογένειας; Η πολιτική στάση πρέπει να είναι η καταδίκη αυτής της κατάστασης.

    Βεβαίως, δεν μπορούμε να παραπέμψουμε τις σπουδές των παιδιών μας μετά από 10, 20 χρόνια που μπορεί να συμβεί κάτι καλύτερο. Ο καθένας θα προσπαθήσει. Μήπως δε στέλνουμε τα παιδιά μας στα φροντιστήρια για να μπουν στο Πανεπιστήμιο; Δεν καταδικάζει το ΚΚΕ αυτούς που στέλνουν τα παιδιά τους στα φροντιστήρια, αλλά το θεσμό των φροντιστηρίων. Και μπορεί εν πάση περιπτώσει να "συμβιβάζεσαι" και να στέλνεις το παιδί σου στο φροντιστήριο, αλλά είναι ένας λόγος παραπάνω για να παλέψεις.
    [...]

    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Ισχύει βεβαίως για τους βουλευτές του ΚΚΕ ότι δεν παίρνουν οι ίδιοι τον μισθό, η βουλευτική αποζημίωση ενισχύει το Κόμμα και οι ίδιοι πληρώνονται με τον κατώτατο μισθό, ήτοι 700 ευρώ περίπου."

    "Ο κάθε γονιός στέλνει το παιδί του όπου μπορεί."

    -> Με 700€ στέλνεις το παιδί σου στο Deree... ετοιμάζω βαλίτσες :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αν και θα το κάνουμε ρημαδιό το blog...
    @lualua
    Από Ριζοσπάστη http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=3665565&textCriteriaClause=%2B%CE%9C%CE%99%CE%A3%CE%98%CE%9F%CE%A3+%2B%CE%92%CE%9F%CE%A5%CE%9B%CE%95%CE%A5%CE%A4%CE%A9%CE%9D
    "Οι βουλευτές του ΚΚΕ καταθέτουν στο Κόμμα όλες τις παροχές που τους δίνει η Βουλή. Για τη συντήρησή τους το Κόμμα τούς χορηγεί μια μηνιαία αποζημίωση, που είναι παραπλήσια με αυτή που προβλέπεται στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση για τους μισθωτούς"
    Από Βήμα http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=184587&ct=32
    "Οι βουλευτές του ΚΚΕ παραχωρούν ολόκληρη την αποζημίωσή τους στο κόμμα και το κόμμα με τη σειρά του, τους παρέχει κομματικό μισθό. Ο μισθός αυτός είναι περίπου 1.000 ευρώ μηνιαίως. Επιπλέον οι βουλευτές του ΚΚΕ εισπράττουν και ένα επίδομα περίπου 100 ευρώ μηνιαίως. Από τον κομματικό τους μισθό καταβάλλουν και μία μικρή εισφορά προς το κόμμα, όπως καταβάλλει κάθε μέλος του ΚΚΕ."

    Ακριβές ποσά δεν βρίσκω, αλλά ίσως να μπορεί να βρει κανείς την εποχή που καταθέτουν τα "πόθεν έσχες" οι βουλευτές. Η εισφορά στο κόμμα που λέει, είναι 1/1000 του μισθού.
    Τώρα, εάν μπορείς να στείλεις το παιδί σου στο Deree με καμιά 1000άδα ευρώ (Χ2 φυσικά γιατί τόσα θα έπερνε και ο μακαρίτης ο άντρας της του οποίου την σύνταξη φαντάζομαι ότι εισπράτει ακόμα), η απάντηση είναι "ναι, μπορείς" . εάν κάνεις το σκατό σου παξιμάδι όπως κάνουν τόσες και τόσες οικογένειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θα πω την κακία μου:
    Αν το Κόμμα παίρνει τόσα λεφτά, τότε είναι κοροϊδία προς τα στελέχη του (ήττοι το ΛΑ.Ο. του), το γεγονός οτι δεν μπορεί να αρθρώσει μια σωστή καμπάνια για να συσπειρώσει το λαό.
    Ή μήπως δεν μπορεί να αρθρώσει καμπάνια γιατί στο εσωτερικό του δεν μπορούν να αποφασίσουν ούτε καν αν θα λένε καλημέρα στους διαφωνούντες ή όχι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Ελένη archive

    Ελπίζω πως δεν είμαι σκράπας και θα περάσω Πανελλήνιες, επειδή αλλιώς θα τρώω φασολάδες σαν το επίτιμο στα συσσίτια, αφού οι γονείς μου είναι τεμπέληδες και δεν θα με στείλουν στο Deree όπως κάνουν "τόσες και τόσες" καθωσπρέπει κομμουνιστικές οικογένειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ο σχολιασμός είναι ελεύθερος ότι άποψη και να έχετε.
Όσοι αφήνουν σχόλια σε δημοσιεύσεις παλαιότερες των 15 ημερών να γνωρίζουν οτι υπάρχει προέλεγχος για την αποφυγή spam.